DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kan ikke siges tydeligt nok. Hvis du vil undgå at have fartbøder, og gerne vil slippe at skulle tage et kørekort igen, så er der kun et råd der holder 100% – overhold færdselsloven og lad vær med at køre for stærkt. Det er der alligevel mange, der gør hver eneste dag, og hver eneste dag bliver der udskrevet mange fartbøder til billister over hele landet.

Køb en sladrehank

Inden for de seneste år er der dog en lille ganget, der dukket op i flere og flere biler. En lille dims der sidder i forruden og mest af alt ligner en slags brobizz. Det er dog ikke en gadget, der gør det muligt at betale en portion penge til staten – tværtimod.

Den lille dims hedder nemlig Saphe, og er ganske enkelt en digital sladderhank. Med den i forruden, eller hvor man nu har den siddende, bliver man nemlig advaret, hvis der er en fartkontrol forude. Den er forbundet med din smartphone, hvor du har en app installeret.

Sådan fungerer den

Det er faktisk meget simpelt, man har den typisk siddende i forruden og kommer der en fartkontrol bipper den, så man ved det. Kører man selv forbi en fartkontrol og ikke er blevet svaret, trykker man på den lille enhed. Dermed bliver det registreret at der er en. Der er således brugerne af app’en der advarer andre. Der er mere end en halv million brugere, så den er rimelig sikker.

Udover at advarer om fartkontroller, kan den også advarer mod lange køer trafikuheld og lignende, så man kan spare tid ved at køre en anden vej. Som et navigationsanlæg, men hurtigere opdateret.

Husk loven

Det er et smart apparat og en snedig lille gadget. For at vende tilbage til det indledningsvise, så er det nemmeste man kan gøre for at undgå bøder at overholde loven.