DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Teknologien har efterhånden overgået vores fantasi. Det betyder, at du faktisk er i stand til at styre dit hjem direkte fra sofaen, eller endda imens du ikke er hjemme. Du vil altså kunne styre forskellige ting i dit hjem med en smartphone eller tablet.

Det smarte hjem vil lette besvær med husholdningen og andre praktiske ting, som der i dag kræver meget tid.

Men hvad er det smarte hjem egentlig?

Det smarte hjem er en fremtidsvision, der faktisk allerede på nuværende tidspunkt er så udviklet, at det er muligt at forbinde forskellige funktioner og elementer i hjemmet til internettet, således du kan styre det fra din telefon, computer, smartwatch eller tablet.

Dette bliver også kaldet for ‘Internet of things’; når ting i dit hjem bliver udstyret med wifi, der gør det i stand til at koble sig til internettet.

Intelligent hjem

Hvilke muligheder er der med et smart hjem?

Det intelligente hjem har mange muligheder. Du vil komme til at kunne fjernstyre og kontrollere alt i dit hjem. Mange af de sure pligter, vi har i dag, vil dermed kunne undgås.

Faktisk er der ikke grænser for, hvad der kan forbindes til internettet. På nuværende tidspunkt er det dog udelukkende elektroniske apparater, men i fremtiden er det slet ikke usandsynligt, at der vil være internetforbindele i ting, der (på nuværende tidspunkt) ikke forbindes med internettet.

Hvad kan man i dag?

I det intelligente hjem er der mange muligheder — og sådan er det også i dag, selvom de ting, vi i dag beskriver som værende innoverende, absolut ikke vil være det i fremtiden. Vi er stadig i udviklingsfasen, men i fremtiden vil det være:

  • Tænd og sluk dine lamper
  • Rul dine gardiner ned og op — og træk dine lamellgardiner til og fra
  • Tænd og sluk dine elektroniske apparater
  • Overvåg dit hus
  • Fjernstyr kaffe- og vaskemaskine
  • Hav kontrol over energiforbruget i dit hus