DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Luftkildepumper fungerer som en alternativ måde at varme dit hjem på, og kan være den ideelle løsning, hvis du vil generere din egen varme og potentielt spare penge på dine energiregninger. Der er andre muligheder, hvis du ønsker at generere din egen varme, f.eks. Brændeovne og solcellepaneler. Varmepumper kan spare dig mere for dine opvarmningsregninger, hvis du udskifter et elektrisk, olie, gasolie (flydende benzingas) eller kulsystem i stedet for gas. Men husk, et godt isoleret hjem er vigtigt – ellers slipper den varme, som pumpen genererer, lettere. Læs videre for at finde ud af mere om fordele og ulemper ved luftkilde-varmepumper, så du kan beslutte, om at få en er den rigtige beslutning for dig.

Hvordan fungere en varmepumpe?

Der er to hovedtyper af luftkilde-varmepumper: luft til vand varmepumpe og luft til luft varmepumpe. En varmepumpe fungerer lidt som et køleskab i omvendt rækkefølge. Processen består af en fordamper, en kompressor og en kondensator. Varmepumpen absorberer varme fra udeluften i en væske ved en lav temperatur, derefter øger varmepumpekompressoren temperaturen på den varme. I kondensatoren overføres den varme væske til din varme- og varmtvandskredsløb. Så du kan bruge det til at varme dit hjem op.

De forskellige varmepumper – Fordele og ulemper

Luft-til-vand-varmepumper tager varme fra udeluften og fører den ind i dit våde centralvarmesystem. Da den producerede varme er køligere end den fra en konventionel kedel, skal du muligvis installere større radiatorer eller gulvvarme i dit hjem for at få mest muligt ud af det. Luft-til-vand varmepumper er muligvis bedst egnet til nybygningsegenskaber. Det kan koste mindre, hvis varmepumpen er inkluderet som en del af bygningsspecifikationen, snarere end at skulle eftermontere gulvvarme senere. Luft-til-luft varmepumper pumper varme udefra og fører den ind i dit hjem gennem ventilatorer. Denne type system kan dog ikke producere varmt vand, så den fungere udelukkende som en form for aircondition med frisk luft.