DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

En robotstøvsuger er en smart opfindelse. Den lille robot kører rundt og gør rent, uden at det kræver nogen indsats fra ejermanden. Den kan køre rundt og støvsuge mens du ikke er hjemme, så du slipper for støj fra maskinen, og så du kan komme hjem til et rent gulv. Men er en robotstøvsuger virkelig så god som producenterne påstår? Og hvad skal støvsugeren kunne, for at være pengene værd? Der findes mange forskellige slags robotstøvsugere som alle sammen kan noget forskelligt, og derfor kan det som forbruger være svært at finde ud af, hvilken robotstøvsuger du skal vælge.

Hvad skal jeg kigge efter, når robotstøvsugeren skal købes?

Det kan være en god idé at tjekke robotstøvsugerens støjniveau inden køb. Det har ikke så stor betydning når du ikke er hjemme, med mindre den kan være til gene for din overboer, underboer eller naboer. Derimod er det vigtigt at tjekke støvsugerens kapacitet, som bestemmer, hvor meget støv den kan indeholde. Jo mindre kapacitet, jo oftere skal du tømme beholderen.

Det er især vigtigt at vælge en robotstøvsuger med en fornuftig brugstid. Hvis støvsugeren er lang tid om at lade op, og kun kan køre i kort tid, bliver du hurtigt træt af den. Sørg for at vælge en der passer til dine behov, og som samtidig kan køre i den ønskede tid. Du kan ligeledes vælge en robotstøvsuger med timerfunktion, så den kan sættes til at støvsuge når du ikke er hjemme.

Til sidst bør du tjekke hvilke sensorer støvsugeren bruger, så den kan gøre ordentligt rent i dit hjem. Hvis du bor i et hjem med flere etager, bør du vælge en robotstøvsuger med faldsensor, så den ikke risikerer at falde ned ad trappen.

Kan ikke erstatte hovedrengøringen

En robotstøvsuger kan som sagt kun støvsuge gulvet, og hermed kan den ikke erstatte en solid omgang rengøring af hjemmet. Hjemmet bør jævnligt blive støvet af, vasket af og rengjort i krogene. Robotstøvsugere er også hyppigt brugt i virksomheder, hvor støvsugeren kan støvsuge gulvet når medarbejderne er gået hjem. Til virksomheder anbefales det dog at supplere robotstøvsugeren med professionel rengøring af virksomheden, for at sikre et rent og pænt arbejdsmiljø. Det professionelle rengøringsfirma kan sikre at gulvet bliver vasket også, og ligeledes at overflader bliver støvet af, toiletter bliver rengjort og at personalets spiselokale er rent, indbydende og pænt. En robotstøvsuger kan fungere fint som et supplement til rengøringen af hjemmet eller virksomheden, men den kan ikke erstatte rengøringen fuldstændig.