DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Fremtiden byder på intelligente gardiner

De fleste ved, at gardiner både er praktiske og kan skabe en hyggelig stemning — men de kan faktisk også mere end dét. Lige nu arbejder forskere på at udvikle gardiner, der også fungerer som effektive solceller.

Gardiner er med til at skabe atmosfære i hjemmet. De kan give boligen lidt ekstra personlighed, og så har de også den fantastiske egenskab, at de kan holde solens stråler ude — og skærme af om aftenen, når vi har brug for lidt privatliv i vores hjem.

I fremtiden bliver gardiner mere højteknologiske. De kommer til at kunne meget mere end blot at holde solen ude. I fremtiden vil de nemlig være i stand til at anvende solens stråler og omdanne dem til elektricitet, som kan bruges i hjemmet. Uanset om det er plisségardiner, lamelgardiner eller persienner.

Disse solcellegardiner bliver lavet af fotovoltaiske materialer, som er materialer, der er i stand til at opfange lys og omdanne det til energi. Præcis på samme måde, som vi kender det fra almindelige solceller. Forskellen er bare, at solcellerne ikke skal placeres på taget, men i stedet være en integreret del af vores gardiner.

Når — og hvis — disse gardiner bliver en kommerciel succes, så kan du altså lade dine gadgets op med strøm, der produceres af dine gardiner.

Betjen dine gardiner med fjernbetjening

Der findes allerede gardiner, der hører til i den ‘smartere’ ende af skalaen. Du kan nemlig få en såkaldt batterimotor, som gør det nemt og enkelt at betjene sine gardiner fra afstand.

Med en batterimotor kan du ved hjælp af en fjernbetjening styre dine gardiner. Det er en smart og komfortabel løsning, som gør hverdagen lidt lettere. Med et batteridrevent gardin er det også muligt at indstille gardinerne til selv at trække til og fra på et bestemt tidspunkt på dagen. Det er eksempelvis smart hos en travl børnefamilie eller hos ældre mennesker. Fremtiden er nu.