DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der var en gang, hvor det at gå op i god rødvin primært var noget der hørte til overklassen, der ikke behøvede at kigge på priser på vin og havde styr på de store Bordeaux producenter. Overklassen har naturligvis ikke mistet interessen, men den har spredt sig mere og mere ud til resten af befolkningen.

Vine er såvel som gourmet begyndt at have manges interesse, og der er flere og flere der går op i kvalitet, uanset om det så handler om tøj, rødvine, mad, ure og meget andet. Der er kommet en tendens til at der er mange der gerne vil betale det ekstra som eksempelvis en god flaske vin koster, og så spare pengene et andet sted. Der er med andre ord kommet flere feinschmeckere, der går lidt mere op i det gode liv. Fra at rødvin enten var en ting man købte i sin dagligvarebutik eller i en vinhandler, er der nu også kommet et meget bredt udsnit af online vinhandlere.

Pas på din vin – så bliver den bedre.

En af de ting som man også er begyndt at se i flere og flere danske hjem i den forbindelse er vinkøleskabe som disse. I dag er det ikke unormalt at finde disse i helt almindelige danske hjem, hvilket var rimelig utænkeligt for bare 7-8 år siden. Rødvin af høj kvalitet er en skrøbelig størrelse og bør opbevares korrekt, hvilket betyder at de skal opbevares ved en rimelig konstant temperatur, og derfor er et vinkøleskab også fuldstændig uundværligt, hvis man går op i god vin.

De kan fås i stort set alle størrelser og prisklasser, og kan passes ind i mere eller mindre alle køkkener alt efter budget og behov.

Desuden er der naturligvis helt essentielt, at man serverer vinen ved den rette temperatur, hvilket i de fleste tilfælde vil være omkring 16-18 grader, og ikke stuetemperatur, som mange har en tendens til. Der er mange der kender til “tricket” med at hvidvine skal stå i køleskab og tages ud en halv times tid inden den skal drikkes, og rødvine skal sættes i køleskabet en time, inden den skal drikkes.

Det er dog ikke noget der gavner vinen, da god vin ikke tåler pludselige temperaturændringer, og er derfor ikke en metode man bør praktisere på god vin, men har du købt 3 flasker for 200 kroner i SuperBrugsen, sker der nok ikke noget ved det.

Er budgettet til det, kan du naturligvis også vælge en løsning som denne