DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

De fleste os kender nok den lidt opgivende følelse, man kan få, når man sammenligner sin egen barndom med ens børns barndom i dag. Klassiske legesager som sjippetov, stylter og hinkesten bliver i stigende grad skiftet ud med smartphones, iPads og fidget spinners, og det giver ofte sammenstød. Forældrene mener ikke, at børnene får nok frisk luft, men børnene vil hellere spille på iPad’en end lege med kedeligt legetøj.

Du kan dog sagtens kombinere gadgets og frisk luft, hvis du tænker lidt over, hvad du vælger. Her får du et par tips til de bedste gadgets til sommeren:

Fidget spinner

Vi har skrevet om den før, men i disse tider er det umuligt at sige gadget uden at sige fidget spinner. De er billige, underholdende, udfordrende – og ikke mindst den helt store dille lige nu. Hvis dine børn ikke har en fidget spinner endnu, er det bare med at få investeret i en.

Fidget spinneren har også en lillebror, som lige så stille gør sit indtog på markedet. Den kaldes en fidget stick eller fidget roller og kan lidt af det samme som spinneren. Fidget sticken er en lille stav, som buer ud på midten, og den specielle udformning gør, at den kan rejse sig, når den vælter – som du kan se på billedet i toppen af artiklen. Derfor kan pinden ”gå” hen ad bordet ved at vælte og rejse sig op igen. Det kan lyde lidt kompliceret, men du kan finde masser af videoer på YouTube, hvor du kan se, hvor simpelt det faktisk er.

Boomerang

Man kan diskutere, om en boomerang kan kaldes en gadget, men det er i hvert fald et fascinerende stykke legetøj, som aldrig rigtig har fået fodfæste i Danmark – alligevel kender de fleste børn boomeranger fra tegnefilm, så en boomerang vil helt sikkert vække glæde.

Flash Roller

Det har i mange år været et kæmpehit ved mindre børn at have sko med lys i. Sko med hjul blev også meget populære for nogle år siden, og du kan faktisk kombinere de to ting. Flash Roller er et sæt hjul, man klikker fast på hælen af skoene, og som samtidig lyser. Med Flash Roller bliver det meget sjovere at gå tur og i det hele taget være udenfor, så her kan du nemt aktivere børnene lidt.