DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi kan allerede se mobiltelefonen og særligt smartphonen fylde mere og mere i vores hverdag. For hver uge der går, tager smartphonen flere roller fra mere klassiske dele af vores hverdage.

Kontanter blev erstattet af kreditkort, og kreditkortet er godt i gang med at blive erstattet af smartphonen. Det samme gælder walkmanen, som blev erstattet af discmanen, som blev erstattet af MP3-afspilleren, og som blev erstattet af smartphonen. Det kaldes teknologisk udvikling, og lige nu ser man hele markeder ændre sig 180 grader på grund af disruption.

Samtidig er denne tids helt store trend IOT også kendt som Internet of Things eller det faktum, at alle dine elementer i huset kommer på internettet. Din fjernvarmestyring, din udluftning, dine ovenlysvinduer, dit køleskab, dit anlæg, dit tv… Det hele bliver i højere og højere grad styret af apps og kontrolleret af online services.

Husk sikkerheden

Seneste skud på stammen er således interaktive huslåse, som kan styres med din smartphone. Så ligesom du betaler med din smartphone i indkøbscenteret, kan du snart låse og låse op for dit hus med telefonen. Men der ligger farer og lurer heri.

Mange erfaringer viser, at de teknologier, som går online også er sårbare, fordi de ikke selv opdaterer sig. Og det efterlader huller til hackere, som kan komme ind i husene ved at hacke låsen. Det er allerede set på biler, hvor der er elektronisk startspærre der kan hackes ude fra. Dette kan også ske med huslåse, vinduer og lignende.

Og hvad gør man så? Skal din låsesmed fremover kunne hacke? Fremtiden kræver nye roller og nye evner af dine leverandører, men du skal altid vælge den leverandør, der har bedste anmeldelser, og som dine venner og bekendte har brugt.

Der er mange muligheder i fremtidens teknik, men der er også farer, som lurer lige om hjørnet, og det er heller ikke sikkert, at forsikringsselskaberne vil godtage indbrudssager med de nye digitale låse. Det skal i hvertfald undersøges først.