DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Airboards. Sjældent har et nyt stykke ‘legetøj’ fået så meget opmærksomhed, som airboardet. Det er stort set det eneste, der bliver talt om i landets skolegårde. Men er der nogen særlig grund til, at de er blevet så populære? Og er det noget, du skal give dit barn i julegave? Her får du et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du giver dit barn et airboard i julegave.

Hvis du ikke ved, hvad et airboard er, så minder det lidt om et skateboard, der kører på batterier. Dit barn skal altså ikke bruge fødderne til at komme frem. Det betyder også, at du ikke får så meget motion, når du kører på det.

Dog styrkes balancen, når barnet kører på sit airboard. Det er nemlig i høj grad balanceevnen, der skal bruges, når der skal navigeres. Det er faktisk ganske simpelt; når du skal fremad, skal du læne dig fremad, og så kører boardet automatisk.

Hvor hurtigt kan den køre — og hvor må man køre?

Farten kan komme helt op på 10 kilometer i timen, og det betyder, at det ikke er helt ufarligt, hvis barnet vælter. Derfor er det bedst at starte med at køre indenfor. Det kan nemlig være svært at finde balancen til at starte med. Når først balancegangen er på plads, så kan man begynde at køre udenfor.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er tilladt at køre på offentlige veje, da det simpelthen er for farligt — det kan nemlig, som tidligere nævnt, være svært at holde balancen. Kør derfor udelukkende på privat grund eller på en lukket vej, hvor I er sikre på, der ikke kommer nogle biler.

Hvor kan de købes?

Du kan købe airboards mange steder. Eksempelvis her: https://www.only4kids.dk/lobehjul-skate/airboards.html. De er oplagte at give i julegave, men vær opmærksom på, at børnene skal være klar til det rent motorisk. Det kræver nemlig lidt af balanceevne at brilliere på et airboard.