DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når de internationale medier finder store emner at kaste sig over, er det oftest en såkaldt fis i en hornlygte eller i hvertfald en historie som er opblæst. Således har man længe hørt om, hvordan droner og 3D-print var fremtiden for henholdsvis transport og produktion. Men det lader faktisk til, at tendensen holder vand.

Fremtidens produktionsmodning er i 3D og CNC

På nuværende tidspunkt oplever dansk produktion et større opsving, og der opleves i særdeleshed fremgang indenfor produktionsmodning og CNC-drejning. Hos ASA-tor i Odense, som er specialister i alle former for CNC oplever man en rigtig fin fremgang i produktionen.

Men der er ingen tvivl om, at print via 3D er vejen fremtiden. Skal man dog tage sin produktionsmodningsprocent til nye højder og de endelige modeller skal fremstilles, så er der jo kun CNC, som kan lave modeller i metal.

Droner vinder frem

Der har også længe været en fin buzz og hvisken i krogene omkring dronetransport. Oprindeligt var droner blot legetøj, men efter at den militære udvikling tog fart, og dronerne fik fat i våbenindustrien er det gået stærkt for de droner, som man bruger til transport.

Droner kan nu ikke bare overvåge og monitorere situationer, samt sende data til eksterne faciliteter. De kan nu også løfte pakker. Et nyligt ansøgt patent fra den store amerikanske butikskæde Amazon viser, at giganten ønsker at lave lokale lagre af produkter, som skal distribueres via såkaldte bikuber fulde af droner. Dronerne vil hurtigt kunne modtage ordre, få leveret kasser med varer og så flyve varen ud til kunden, lige efter bestillingen er lagt.

Når først den form for distributionsnet er etableret, så får konkurrenterne svært ved at konkurrere på fragttid, og må altså læne sig op af Amazons dronenetværk. Så droner er uden tvivl fremtiden.